Alex & Veronica – Nuntă tradițională în Bucovina

Alex & Veronica

  Pojorâta, 3 septembrie 2022

wedding planner: Ana Alexievici Baciu
videografi: Marius Axinte | Marian Pricope
asistent video: Adrian Nemciuc 
dronă: Marian Pricope | Adrian Nemciuc
editor: Marius Axinte
fotograf: Florin Moldovan
make up artist: Nicolle Hurghis
hair stylist: Elena Dornean
rochie de mireasă: Pronovias
costum mire: Tom Ford
aranjament floral: Ana Alexievici Baciu
cai: Alexandru Timu & Domeniul cailor Bucovina
restaurant: Sala de evenimente la Baciu
band: Millenium Band
dj: Andrei Giurcă | Andre’s Events
invitați speciali: Pavel Timu | Loredana Călin
moment artistic: dansatorii plaiurile Pojorâtei
cabină foto: Gigi Pungă

O nuntă tradițională autentică este despre bucurie și sărbătoare. Este despre adunarea celor dragi și împărtășirea unei experiențe memorabile care va fi amintită cu drag pentru mulți ani.

În dimineața nunții, Alex și Veronica s-au pregătit cu multă atenție și răbdare pentru ceremonia tradițională ce urma să aibă loc la Biserica Ioan Botezătorul din Pojorâta. Mirele a purtat o cămașă albă brodată cu motive populare și o pereche de pantaloni tradiționali, iar mireasa o frumoasă ie cusută manual și o fustă lungă cu multe broderii. Nunta a început cu întâmpinarea mirelui de către părinții miresei, care, după o lungă „negociere”, au așezat o bucată de pâine și sare în fața lui, simbolizând prosperitatea și buna înțelegere în căsnicie. Apoi, mirii s-au deplasat cu caruțele frumos amenajate la Biserică, unde preotul a oficiat ceremonia religioasă însoțit de un cor numeros, care venise special din Câmpulung Moldovenesc să participe la această nuntă. După ceremonia religioasă, invitații s-au deplasat cu căruțele la Sala de evenimente La Baciu, unde s-au bucurat de mâncăruri și băuturi tradiționale, pregătite cu măiestrie de bucătarii de la Casa Baciu. În timp ce oamenii gustau din bunătațile locale, Alex și Veronica s-au bucurat de primul lor dans ca soț și soție. A urmat o seară plină de surprize și dansuri tradiționale, iar nuntașii au petrecut până târziu în noapte, împreună cu trupa Millenium Band și cu dj Andrei Giurca, care a mixat cele mai populare și frumoase piese de dans. Un aspect important al nunții tradiționale este ceremonia tăierii tortului, considerat un simbol al uniunii și al împărtășirii dulciurilor în cuplu. Acesta a fost însoțit de un fabulos foc de artificii, care a uimit toți invitații.

Întrucât Alex și Veronica își doreau o nuntă memorabilă, au apelat la serviciile Anei Alexievici Baciu, wedding planner profesionistă, care a organizat totul până la ultimul detaliu. Deoarece tinde să facă totul perfect, Ana s-a ocupat personal de amenajarea sălii, decorarea Bisericii, pregătirea cailor și contactarea artistilor, a fotografului și a echipei video.

În cele din urmă, după o zi plină de emoții și tradiții, nuntașii s-au întors la casele lor cu amintiri frumoase de care își vor aminti cu drag, mult timp de acum înainte. Alex și Veronica au reușit să realizeze o nuntă cu tradiții autentice din zona Bucovinei și să își împărtășească iubirea și respectul pentru cultura și obiceiurile locale cu toți cei prezenți.

Alex & Veronica - Best Moments

Alex & Veronica - Teaser

Alex & Veronica - Backstage

Veronica_Baciu_ministrul_agriculturii

8 Comments

 1. Un eveniment încarcat de tradiție dar îmbinat armonios cu contemporanul. Un film care, sincer m-a emoționat.
  Cadre frumos așezate în film în așa fel încât să scoată în evidență starea deosebită din acea zi. Efectele sonore, muzica și scurte interviuri, sau cu alte cuvinte vox-pop-ul introduce spectatorul într-un adevărat documentar al zilei. Efortul depus de Marius Axinte împreună cu echipa cu care a colaborat pentru realizarea acestui frumos film de nuntă a dat roade. Și să nu uit, colorizarea este foarte bună. Felicitări tuturor din partea unui profesionist iubitor și creator de imagini!

  • Suntem extrem de bucuroși că un film de nuntă realizat de noi a reușit să te emoționeze. Nu facem altceva decât să reproducem ceea ce se întâmplă în acea zi, prin viziunea noastră.

 2. Frumos!!! De 5 minute scriu, șterg și rescris… Obiceiul de a cere binecuvântarea părinților m-a dat pe spate. Asta și când își sărută mireasa (presupun) bunicul! Nu știu frate… mi-a plăcut, m-a emoționat. L-am văzut cap-coadă și mi-a plăcut. Nu m-am plictisit, nu am dat skip/forward, a fost (este) „CE TREBUIE”!!!! Felicitări tuturor celor implicați și casă de piatră mirilor – le doresc!

  • Mulțumim mult pentru apreciere!
   Da, acel batran este bunicul miresei și ne bucurăm nespus că am putut să surprindem niște cadre cu el, deși a fost putin prezent pe timpul zilei. În ceea ce privește binecuvântarea părinților, în acele zone ale Bucovinei se mai păstrează această tradiție. Am fost plăcut impresionați că majoritatea invitaților au fost îmbrăcați tradițional pe tot parcursul zilei, iar unii dintre ei au rămas îmbrăcați la fel și pe durata petrecerii. A fost o nuntă tradițională autentică.

 3. Super faină nunta! Superb montajul, super încadrări, super emoții și colonizarea foarte bună. Se vede ca a fost o zi frumoasă, dar foarte grea de filmat. Nota: „The Best”.
  Bravo Marius și mult succes în continuare!

  • Da, a fost o zi foarte grea, în care am parcurs mulți kilometri, dar a meritat. Principalul inamic a fost vremea capricioasă, dar important este că ne-am descurcat destul de bine și am adus acasă un rezultat bun.
   Multumesc mult pentru apreciere.

 4. Pot să spun „TOP”. Un film de nuntă incărcat de tradiții, dar foarte plăcut de vizionat și plin de emoții. Bravo videografilor!

Lasă un răspuns

CONTACT

Povestea ta poate fi si mai frumoasa

Fiecare poveste este unica!

×

 

Salut!

Ma bucur enorm ca esti aici si ne apreciezi munca.  Contacteaza-ma pentru a raspunde la toate intrebarile tale.

×