Wevsy Award Winner 2022

Curajul de a încerca!

Cât trăim, vom avea mereu ceva de învățat. 

Întotdeauna am fost reticenți să ne înscriem la unul dintre cele mai bune competiții de videografie de nuntă din lume, wespy.com, ex wewa.com, considerând că ștacheta este prea mare pentru noi. Anul acesta, cu 2 săptămani inainte de încheierea înscrierilor, la îndemnul bunului meu prieten si coleg, mi-am facut curaj si m-am înscris. Aseară, când am văzut rezultatele, nu mi-a venit să cred.

Este importantă participarea la concursuri de videografie?

Participarea la concursuri de videografie poate fi o experiență valoroasă pentru orice aspirant în domeniu, obligându-te să-ți îmbunătățești abilitățile și cunoștințele în domeniu. Într-o lume în care concurența este tot mai acerbă, a fi capabil să-ți evidențiezi talentul și creativitatea poate face diferența dintre a fi un simplu amator și a fi un profesionist în domeniu. Este important să nu subestimăm valoarea și importanța participării la concursuri de videografie de nuntă. Acestea nu numai că ne oferă oportunitatea de a ne îmbunătăți abilitățile și de a primi feedback valoros din partea juriului, dar ne permit, de asemenea, să ne facem un nume în domeniu și să ne dezvoltăm cariera de videograf.

În calitate de videograf profesionist, împreună cu echipa mea și cu alți colaboratori, am participat la numeroase concursuri de videografie, unde am avut parte de experiențe valoroase și de dezvoltare a abilităților. Printre acestea, participarea la concursul de videografie de nuntă a fost una dintre cele mai interesante și stimulante experiențe. Mulți videografi susțin faptul că cel mai important aspect la o nuntă, este să ai o atenție deosebită la detalii și să filmezi cât mai corect.
Din punctul meu de vedere, ca videograf de nuntă trebuie să poți crea o poveste frumoasă și emoționantă prin videoclipul tău. Participarea la concursuri de videografie de nuntă îți oferă oportunitatea de a-ți demonstra creativitatea și abilitățile, dar și de a primi feedback valoros din partea unui juriu format din profesioniști din domeniu.

WEVSY AWARD 2022

winner Wevsy Aword 2022
winner Wevsy Aword 2022

După ce am avut parte de câteva succese la concursurile internaționale de film cu diverse scurtmetraje și filme documentare, acum a venit momentul să ne concentrăm și să participăm la unul dintre cele mai importante concursuri de videografie de nuntă din lume. În cadrul acestui concurs, știam că ne vom întâlni cu videografi de nuntă din întreaga lume și vom avea oportunitatea de a ne măsura abilitățile și creativitatea în fața unui juriu internațional, printre care se enumera: Riccardo FasoliDaniele DonatiModestino Iavarone, Philip LondonChristopher ArceAaron DanielSergei Checha, și alții.

La prima noastră participare la acest concurs, am avut un succes remarcabil, clasându-ne pe:

 • locul 2 la categoria „Save the Date”
 • locul 3 la categoria „Best Pilot”

Pentru noi este o onoare să ne clasăm pe podium alături de nume mari din industria videografiei, cum ar fi Evgeny Hollywood din Moscova, Moving Movie din China, Ionut Petrescu din Romania, sau Alex Cupid și Anna Demyanenko din Ucraina. Aceste două premii internaționale reprezintă o mare satisfacție a muncii noastre și ne dau curajul să creștem și să ne dezvoltăm tot mai mult.

Este o plăcere imensă pentru noi să fim recunoscuți și în cadrul videografiei internaționale de nuntă.

WEVSY ROMANIA 2022

În  același concurs, desfășurat doar în România și Moldova, am câștigat nu mai puțin de 5 premii la 5 categorii diferite:

Aceste realizări ne-au adus o mare mulțumire și confirmarea faptului că sacrificiul muncii noastre a meritat. Suntem onorați să fim recunoscuți în cadrul industriei noastre din România și Moldova.

Arta necesită sacrificiu!

Sfatul pe care îmi permit să-l dau celor care doresc să urmeze această cale, este: studiați tehnica de bază, studiați lumina care este fundamentală, dar cel mai important, studiați modul în care se relatează povestea prin imagine și sunet. Degeaba arată bine o farfurie de mancare, dacă nu are gust!
 Nu vă fie teamă să cereți feedback și să acceptați critici constructive. Toți au plecat de la zero, iar cât trăim, vom avea mereu ceva de învățat. Unul dintre cele mai importante aspecte ale dezvoltării profesionale în videografie este să fiți capabili să vă evaluați propriul clip și să acceptați sugestiile de îmbunătățire. Nu fiți defensivi atunci când primiți critici, ci utilizați-le ca un mijloc de a vă îmbunătăți abilitățile. Nu vă fie teamă să participați la concursuri sau la alte evenimente de videografie. Acestea oferă oportunități excelente de a vă măsura nivelul de competență cu alți videografi talentați și de a primi feedback de la profesioniști experimentați. De asemenea, aceste evenimente vă permit să întâlniți oameni noi din industrie și să vă construiți o rețea de contacte valoroasă.
În cele din urmă, nu vă lăsați niciodată descurajați de obstacolele care apar pe parcursul drumului vostru. Videografia este o carieră care necesită multă muncă, perseverență și pasiune. Aveți încredere în voi și în capacitatea voastră de a vă îndeplini visul.

Cu drag, Marius Axinte.

9 Comments

 1. Arte necesita mereu sacrificii, dar atunci cand vin rezultatele, toate sacrificiile se transforma in clipe de fericire! Ma bucur enorm pentru voi!

 2. Felicitări Marius, țineți-o tot așa! Cu fiecare videoclip pe care îl faceți se vede munca voastră și profesionalitatea. Este rodul evoluției unde va aflați in acest moment. Sunt sigur ca te vom vedea in topuri pentru mult timp 💪💪💪💪🥇🥇🥇

 3. Multe felicitări !!!
  Aceste premii sunt o recunoaștere publica pentru creațiile de arta pe care le faceți! 🎞️👏🏼👏🏼👏🏼

 4. Ne știm de mult timp, și stiu cât ai lucrat ca să ajungi unde ești. Îți urez mult succes în continuare pe tot ceea ce faci.Trebuie în viața noastră să fie răbdare,sacrificii,nopți nedormite…dar…cu timpul apar și mulțumirile.Felicitări man !!

 5. Meriți din plin toate aceste premii și sper că vor veni multe altele! Dacă timpul iți permite, ai putea să și predai celor dispuși să învețe. Ești o prezență faină la evenimente și nu iți scapă nimic din poveste. Știi să o prezinți într-un stil asa fain că și la nunțile unde nu am fost mi-ar fi fost tare drag să merg. Povestești de toți așa frumos că ne dorim să cunoaștem acei oameni minunați din video și să le fim alături. Abia aștept alte evenimente împreună!

 6. Wow, ce poveste! 😍 Cred ca asta se intampla cand stii foarte bine ceea ce trebuie sa faci, cand te dedici cu toata fiinta, cand nu incetezi din a te intrece pe tine insuti si vrei sa devii cea mai buna versiune a ta, cand vrei sa creezi pentru cei cu care lucrezi momente mai mult decat speciale, unice, magice…Stiu ca faceti o treaba minunata❤️, ca sunteti un adevarat exemplu, ca sunteti foarte talentati, ca puneti extrem de multa pasiune in tot, ca sunteti plini de imaginatie si ca aveti foarte multe de oferit. Va doresc mult succes si toate cele bune! 🫶

 7. Felicitări! Aceasta este recompensa ta pentru munca depusa..meriti din plin. Ești o inspirație pentru toți cei din jurul tău.

 8. În viață trebuie să ai mereu curajul să încerci să obții ceea ce îți dorești. Pe lângă asta, sacrificiul și studiul sunt esențiale. Adică îmi place foarte mult aspectul și viziunea lui Marius, este ceva special. E clar că nu va plăcea tuturor, dar cred că este ceva inovator. Succes în continuare!

Lasă un răspuns

×

 

Salut!

Ma bucur enorm ca esti aici si ne apreciezi munca.  Contacteaza-ma pentru a raspunde la toate intrebarile tale.

×
%d blogeri au apreciat: