Film de nuntă alb-negru

Valentin & Melisa

   Madrid, 14 mai 2022

fotograf: Adrian Mitranescu
videograf: Marius Axinte
drona Madrid: Marian Pricope
drona Cobena: Ionut Blaja
editor: Marius Axinte
asistent foto-video: Florin Vidroi
make-up artist: Alba González Serrano
hairstylist: Pamen Arroyo Villafranca
dj: Calin Rosca
formatie: Iulian Laurențiu si formatia Tineret
fum & artificii: Event Sudio Sound
tort: Mihaela Tartas
restaurant: Palacio de Bodas (Madrid)

Valentin și Melisa au avut o nuntă pe cât de simplă, pe atât de frumoasă. A fost prima dată, in ultimii 3 ani, când am filmat de unul singur la o nuntă.
Când ne-am intâlnit cu o seară inainte pentru a discuta ultimele detalii ale nunții, am tras și câteva cadre „de incalzire” cu mirii pentru a-i familiariza cu camera video. Ulterior, acele cadre trase la repezeală au avut un impact foarte frumos in construcția filmului de nuntă. Pregatirile mirilor au avut loc in aceeași casă, unde, pe lângă make-up artist, hairstylist, decoratori, bucatari si fotografi, erau prezenți foarte multi invitați columbieni, spanioli și romani, veniți din alte colțuri ale lumiii pentru a fi prezenți la nuntă. Toate astea au creat un pic de haos iar timpul alocat pregătirilor de nuntă a fost aproape inexistent.
Stilul pe care l-am abordat a fost „reportaj pur”. Fiind pe aceeași undă de idei cu fotograful prezent la nuntă, am reușit să documentam foarte bine tot ceea ce s-a intamplat in casa respectiva și pe parcursul zilei. Vremea n-a fost deloc favorabilă, plouând foarte mult in timpul zilei, iar situația asta a făcut să nu se mai țină sedința foto-video in ziua nunții. Credeți că mirii au fost supărați? Dimpotriva, au fost foarte relaxati și au incercat să găsească o alternativă. Am hotarat de comun acord să facem o ședință dimineață, imediat după nuntă, deoarece fotograful avea zborul spre București la ora prânzului.
Imediat ce s-a terminat nunta, fără să ne mai schimbam, am urcat in masini si am plecat intr-un sătuc abandonat, undeva la 80km de Madrid, unde timp de 2 ore am tras cateva cadre foto-video și am făcut foarte mulți km pe jos. ☺️
Ceea ce m-a impresionat la petrecere, e faptul că invitații au reacționat mult mai bine la prestația dj-ului, formația fiind aproape inexistentă. Fiind un numar major de invitați columbieni și spanioli, au apreciat mai mult muzica dj-ului. Asta e și motivul pentru care prestația lui, a dj-ului a fost in proporție de circa 80% iar a formației de circa 20%. Apariția unui grup tradițional spaniol și programul lor dedicat tinerilor căsătoriți, a luat prin surprindere atât mirii cât și invitații prezenți. Ulterior am aflat că nașii s-au ocupat de această surpriză.
Pe Valentin si Melisa i-am apreciat pentru calmul lor și pentru faptul că s-au bucurat de fiecare moment, indiferent de situație.

Adrian_Mitranescu_wedding

13 Comments

 1. Îndrăzneţă alegere de a filma nunta în alb-negru. Mi-a plăcut foarte mult și povestea și abordarea. Din câte știu eu (ca fotograf) când scoţi culorile din ecuație, e totul despre emoție. Și au fost destule emoţții, a fost vibe, a fost frumos! Felicitări, casă de piatră și viaţă lungă proaspăților căsătoriți. Felicitări, Marius Axinte, că ţi-ai asumat asta ​​și felicitări pentru că ţi-a și iesit. Felicitări și lui „Fratelui Mitrănescu” (cum îi place să iși spună) pentru participare la nuntă în calitate de fotograf și pentru fotografiile frumoase pe care le-a făcut! Am urmărit cu mare plăcere filmul, de la început până la sfârșit. Cu adevarata placere!!!

  • Da, recunosc că decizia de a face un film de nuntă alb-negru a fost una îndrăzneață. Când toată lumea aleargă după cele mai frumoase culori, eu le-am eliminat. În trecut am făcut clipuri și scurtmetraje alb-negru, dar niciodată film de nuntă.
   „Când scoți culorile din ecuație, e totul despre emoție” – îmi place că ai observat, sau mai degrabă ai subliniat asta. Așa e Răzvan, eliminând culorile, totul se duce pe emoții.
   A fost prima dată când l-am intâlnit pe Adrian Mitranescu la o nuntă si colaborarea a fost una foarte faină.

 2. Îmi place foarte mult alb-negru, are un farmec aparte și mă bucur să văd că sunt povești de viață atât de fermecătoare încât îți trezește toți porii când le privești! Îmi place foarte mult cum pui magie în filmele tale! Le dai dai viață și farmec! Felicitările le meriti din plin!
  Fotografiile sunt de basm! Rareori am vazut fotografii așa frumoase!
  Felicitări fotografului! Felicitări întregii echipe! Sunteți minunați!

  • Filmele alb-negru au un farmec aparte și mă bucur enorm să văd ca sunt și alte persoane ce împărtășesc aceeași idee. Alina, îți mulțumesc foarte mult pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris la adresa noastră. Totodată îți mulțumesc și in numele fotografului. Cu siguranță Adrian apreciază la fel de mult cuvintele tale. 🙏

   • Un film cu adevarat alb-negru , felicitari Marius Axinte pt toata regia , mult succes la urmatoarele evenimente .

 3. Totul a ieșit super fain! Decizia lor de a te chema pe tine la nuntă a fost una cât se poate de booom! Rezultatul se vede si va rămâne o amprentă emoțională!!!

  • Florin, mulţumesc pentru apreciere! Tot ce am făcut a fost să documentez ceea ce s-a întâmplat și să adun totul într-un film. Dacă a fost o decizie bună să mă cheme pe mine pentru a documenta povestea lor, doar ei știu.

 4. O Nunta minunata, plina de viata chiar si in acest edit alb-negru. Marius, ai reusit sa imbini totul atat de armonios si emotionant.
  Este prima data cand vad un montaj de nunta alb-negru in totalitate. Alb-negru are un farmec aparte. Bravo Marius, inca odata.

 5. Aurelian, îți mulțumesc foarte mult pentru apreciere. Corect, filmele alb-negru au un farmec aparte și nu toti împărtășesc această idee. Majoritatea aleargă să obțină cele mai frumoase culori. Pentru mine, să realizez un film de nuntă alb-negru, a fost o provocare pe care o asteptam de vre-o 2-3 ani. În viitor sper să mai pot realiza filme de nuntă alb-negru.

 6. Trebuie să recunosc că atunci cand am văzut că filmul este alb negru, am fost puțin reticent. Alb negru in 2023? Mai vrea cineva sa primeasca un film alb negru când aparatura modernă reușește să surprindă cu cele mai vii culori in lumea filmului?
  Dar am inceput să il vizionez și pot spune că de la o bucată am uitat de lipsa culorilor. Atenția mi-a fost captată de poveste, de chipurile oamenilor, de emoția trăită de ei. Am reușit să fiu mai atent și la linia melodică, la sunetele ambientale dar mai ales la vocile oamenilor.
  Felicitari, Marius, pentru că ai reușit să spui povestea acestui mare eveniment din viața mirilor pe un ton artistic și cu o abordare cel puțin interesantă!

  • A fost o provocare pentru mine să fac un film de nuntă alb-negru. Fiecare cuplu este unic și are o poveste unică de spus. Gusturile cuplurilor sunt și ele diferite. Așa cum unii preferă marea, iar alții muntele, la fel unele cupluri preferă filmele cu cele mai frumoase culori, iar altele filmele alb-negru.
   Indiferent că este color sau alb-negru, un film de nuntă trebuie să transmită atmosfera pe care mirii au trăit-o în acea zi.

 7. Am urmarit aceasta poveste in alb-negru cu mult drag, poate si pentru faptul ca intr-un fel, fotografiile sau cadrele realizate in acest mod au acea incarcatura emotionala, lucru care ar trebui transmis spectatorului de catre orice fotograf sau videograf profesionist. Prin culori, e adevarat ca poti transmite multe stari, insa un film dezbracat de culori si rezumandu-se doar la mesaj si emotie, e altceva. Sunt fotograf, iar fotografiile alb-negru pe care le-am relizat cu mult timp in urma, cand fotografia color era considerata un lux, reusesc sa ma emotioneze si astazi. Chiar daca lucrez foarte mult fotografia color in format digital, mereu le propun clientilor mei si versiuni alb-negru ale imaginilor. Si chiar le explic de ce. Revenind, da, filmul e super. Cadrele alb-negru reusesc sa redea bine atmosfera zilei, iar montajul filmului e fain. Felicitari Marius pentru tot, dar mai ales pentru curajul abordarii!

 8. Filmele de nuntă alb-negru au o frumusețe aparte datorită modului lor unic de a prezenta povestea. Se folosesc contraste mai puternice de alb și negru pentru a crea atmosfera și a transmite emoțiile personajelor. De asemenea, acestea se bazează mai mult pe dialog, gesturi și expresii faciale, în loc de efecte vizuale spectaculoase. Fără culori distractive, accentul se pune pe compoziție, lumină și textură, oferind o atmosferă mai dramatică și emoțională. În general, filmele de nuntă alb-negru pot fi o modalitate de a vă imersa într-o poveste de dragoste classică și de a vă bucura de frumusețea și stilul lor unic.
  Sorin, îți mulțumesc foarte mult pentru apreciere și pentru că ai privit nunta cu mult drag.
  PS: nu a fost vorba de curaj, pur și simplu, a fost o abordare diferită.

Lasă un răspuns

CONTACT

Povestea ta poate fi si mai frumoasa

Fiecare poveste este unica!

×

 

Salut!

Ma bucur enorm ca esti aici si ne apreciezi munca.  Contacteaza-ma pentru a raspunde la toate intrebarile tale.

×